gyerek angol
 

 

Ingyenes angol kreatív játszóház!

Szórakoztató és kreativitást fejlesztő foglalkozások, kizárólag angol nyelven.

Minden kedves játszani vágyó gyermeket szeretettel várunk maglódi nyelviskolánkban. Az időpontokért keressen minket elérhetőségeinken. A regisztráció kötelező.

A belépés díjtalan!

Regisztrálok!

eXTReMe Tracker

 

Gyakori kérdések

 Mikor érdemes elkezdeni egy idegen nyelv tanulását?

   A kutatók régóta vizsgálják, mikor érdemes elkezdeni egy idegen nyelv elsajátítását. Születésünkkor egy korlátlan fonetikai lehetőségek tárháza áll rendelkezésünkre, melynek segítségével bármelyik nyelvet képesek vagyunk megtanulni. Ez azt jelenti, hogy egy csecsemő a világ bármely nyelvét képes lenne megtanulni nehézségek nélkül. Mindössze a környezetében élő emberek kommunikációja dönti el, milyen anyanyelvű lesz a későbbiekben. A kisgyermek még képes bármilyen nyelv tökéletes fonológiai elsajátítására. Ez az agy fejlődésével van összefüggésben. A bal oldali agyfélteke felel a racionális gondolkodásért, míg a jobb agyfélteke biztosítja az intuitív, kreatív gondolatokat. A két agyféltekét összekötő kéreg még nem szilárd, az információ akadály nélkül jut el egyik féltekéből a másikba.  Ezért van az, hogy a gyermekek nem a részletekre koncentrálnak, hanem az egészet globálisan látják. Ez az úgynevezett "varázsablak" tárva-nyitva várja a sok újdonságot.

    Minél korábban kezdi el a gyermek egy idegen nyelv játékos megismerését, annál látványosabb és hosszabb távú tudásra tesz szert. A korai ismerkedés egy másik nyelvvel jelentős fejlesztő szerepet tölt be és megalapozza a későbbi tudatos tanulást. Négyéves korára egy átlagos gyerek kétezer alapszót sajátít el erőfeszítés nélkül. Az anyanyelv elsajátítása mindenkinek természetes, és észrevétlenül megy végbe. A szülők minél többet, minél változatosabban beszélnek gyermekükhöz, ezzel ösztönzik őket a gyakoribb kommunikációra, így tudattalanul is tanítják őket. 

    A gyerekek 4-5 éves korban a legfogékonyabbak, ilyenkor érdemes elkezdeni egy idegen nyelv megismerését. Mire iskolába megy a gyermek, 6-7 éves kora körül, az eddigi korlátlan fonetikai lehetőségek korlátozódnak. Az agy két féltekéjét összekötő kéreg kezd megszilárdulni, a kis "varázsablak" kezd bezárulni. 10-12 éves kor körül a két féltekét összekötő kéreg teljesen megszilárdul, a "varázsablak" bezárul. Amennyiben eddig nem ér valakit megfelelő nyelvi inger, soha nem fogja életkorának megfelelő szinten birtokolni a nyelvet. Soha nem késő elkezdeni egy idegen nyelvet elsajátítani, de minél később kezdjük el, annál több időbe és energiába kerül. 

Hogyan tanuljon hatékonyan nyelveket gyermekem?

     Módszerünk lényege, hogy nálunk nem a klasszikus értelemben vett tanulás, tanítás folyik. Életből vett szituációkon, helyzeteken keresztül játékosan sajátítják el a gyerekek az alapszavakat és kifejezéseket. Ahogy az anyanyelvüket tanulták, természetes számukra, hogy a tanító néni csak angolul kommunikál velük, és mivel számukra ez egy jó játék, ők is részt akarnak benne venni, ezért nagyon hamar megpróbálják használni az idegen nyelvet.

    A tanulás alapja a motiváció, és a gyerekek fő motivációja a kommunikáció. El akarják mesélni mi történt velük, mit éreznek, mit gondolnak. Így a gyerekek nem tanulnak, hanem eljátszák az új nyelv használatához szükséges szavakat és  kifejezéseket. A gyerekek nem azt csinálják, amit megtanultak, hanem épp ellenkezőleg. Megtanulja azt, amit csinál. Ők nem tudatosan sajátítják el az idegen nyelv nyelvtani rendszerét és szabályait. Amit felnőttkorban sok gyakorlással, magolással ér el az ember, az gyermekkorban természetes, könnyű és szinte magától érteődő.

    Sok ember számára a tanulás szó együtt jár a tankönyv és a szótár használattal is. A Kiddiwink nyelviskolában a gyermekek sok szemléltető eszközön keresztül, rengeteg játék, mondóka és dal segítségével, játékosan ismerkednek az angol nyelvvel. A gyermekeknek életkori sajátosságaik miatt a mozgás is lételemük, ezért a foglalkozások alatt nem egyhelyben kell ülniük, hanem sok mozgással tesszük foglalkozásainkat még érdekesebbé.

    David Singleton nemzetközi nyelvészprofesszor kutatásai alapján azt a megállapítást tette, hogy: „Azok, akik gyermekkorukban kezdték el egy idegen nyelv tanulását, hosszabb távon magasabb szintet értek el ebben, mint akik később kezdték el. Erre vonatkozóan sok bizonyíték van, s nincs ellenbizonyíték.”

Nem megterhelő-e gyermekem számára a nyelvtanulás?

    A kisgyermek minden nap új dolgokkal találkozik, minden nap egy új lehetőség számára, hogy bővítse tudását. Egy séta alkalmával, mesekönyv nézegetése közben, zenét hallgatva mind - mind sok új és érdekes élménnyel gazdagodik. Egy gyermeket nem lehet túlterhelni, ha a tevékenység a korosztályának megfelelő szinten zajlik.  Amennyiben a foglakozás játékos, barátságos és a gyermek jól érzi magát, természetessé válik számára a nyelvi váltás. 

 Hogyan tudom otthon segíteni gyermekem nyelvtanulását?

    Amennyiben nem anyanyelvi szinten beszéli a szülő az idegen nyelvet, nem érdemes gyakorolni, ’kikérdezni’ a gyermeket. A kisgyermekek könnyen tanulnak, tökéletesen tudják utánozni a kiejtést, és játszva megtanulják a másik nyelv szabályai szerinti gondolkodást és kifejezésmódot. Ehhez éppen elegendő a foglakozásokon való részvétel, nincs szükség otthoni gyakorlásra. Eredeti angol nyelvű CD-k, mesekazetták, videók és DVD-k nézésével, együtt hallgatásával azonban segítheti gyermekét. Érdemes a napi – vagy hetirendbe beépíteni ezeket a közös ’tanulásokat’, hiszen a gyermekek a rendszerességet szeretik, és a nyelvtanulás egyik alapfeltétele is a rendszeresség. Nagyon fontos viszont, hogy ne fordítsunk! Ha úgy érzi, gyermeke nem ért valamit, ne fordítsa azt le számára. Adjon neki időt, hogy önmaga értse meg a saját tempójában. Így meg lesz az ’aha' élmény és további motivációt kap a folytatásra.

    A fordítás egy magasabb szintű tudást igényel. Ha már a kezdetektől fordítunk, eleve lekorlátozzuk gyermekünk tudását. Az angol nyelvben sok olyan kifejezés és igeidő van, melynek nincs magyar megfelelője. Amennyiben nem tanul meg a gyermek angolul gondolkodni, nem tudja majd megérteni a magasabb szintű nyelvet, és sosem lesz használható nyelvtudása. A fordításos módszer nem a leghatékonyabb nyelvtanulás.  Erre bizonyíték az a generáció, amelyik ’fordításos’ módszerrel tanulta az orosz nyelvet.

Kövess minket a Facebookon!Ingyenes bemutató órára jelentkezés ITT


 
Opolcsik Luca
6 éves 

"Jó itt kreatívoskodni. Sokat okosodunk és jók a játékok." 

Tóth-Király Ambrus
4 éves

"Én szeretek itt lenni. És van kedvenc dalom, amit mindig énekelünk,és alig várom, hogy a tesóm is jöjjön angolra."


"Azért választottuk a Kiddiwink-Kölyök angolt, mert:
-játékosan, sok dallal, mozgással, aktívan tanulnak
-a koruknak megfelelő módszerrel
-a könyv és a munkafüzet szép, áttekinthető, interaktív, színezhető
-sok új szót tanulnak angol szövegkörnyezetbe ágyazva, óráról órára
-minden egyes foglalkozás élmény számukra, ahonnan vidáman, élményekkel tele távoznak."

Tóthné Bod Csilla, Tóth Marci növendékünk anyukája


 
Hajdú Balázs

11 éves

"Azért szeretek ide járni, mert viccesen, játékosan tanulunk meg angolul. A legjobban azt szeretem, hogy az óra végén mindig játszunk."


Horváth Nikolett
8 éves

"A kreatívoskodást nagyon szeretem, és hogy minden angolul van. És már egy mesét is el tudok mondani angolul."


Koczkás Kevin
6 éves

"Sokat lehet színezni és jókat játszunk. Ha megyünk Angolországba, tudok majd beszélni angolul."

le plus proche nike air max tn femme chaussure blanc rose le plu
qualit?? nike air max tn i homme chaussure khaki blanc vente au r
nouvelle pas cher nike blazer premium print leopard rose noir bl
acheter nike run rosen rouge bleu noir pas cher vintage
pas cher en ligne u 1303 nike free xt mouvement fit chaussures
r??tro pas cher u 1030 nike zvezdochka chaussures bleu gris pas
grande taille nike air max tn i chaussures hommes unique noir ve
nouvelle collection de sandales nike 2013 new 004 vente chaude v
vend nike free 70 chaussures femmes 002 personnalise 70 de r??d
the official nike rosen run blanc rouge 8852 old style
nike free homme nike free 2013 homme
acheter nouvelle pas cher nike dunk sb enfants orange blanc pa
nike free homme nike free 50 v4
2015 2013 new nike free 50 mens gris jaune pas cher en ligne
officiel nike free run chaussures hommes noir blanc rouge moin
nike free homme nike lunareclipse 2 homme
nike roshe run homme nike roshe run mid homme
tout neuf nike air max tn femme chaussure gros blanc red pas che
international nike air max tn hommes chaussures bleu noir 03 le
vend nike free run 2013 mens 007 pas chere en ligne
nike free femme nike free 30 v4 femme
r??tro officiel nike air max tn i homme chaussureyouth bleu noir
les prix des nike air max tn i homme chaussure flaring darkbleu
coutume r??duction nike air max tn i homme chaussure or silver bl
super pas cher moins chers blazer mid femmes vintage suede laine
nouveau 2013 nike free run 3 004 hommes pas ch??r en ligne
gros derni?¨re u 1050 nike lunareclipse chaussure de course furt
mill??sime r??duction u 1265 homme nike free tr twist chaussures
mini speedy nike dunk sb cut mickey mouse rouge noir jaune blanc
?? la mode u 1096 nike free 50 v4 deconstruct chaussures hommes
nike dunk sb homme nike dunk sb mid
authentique u 1018 nike free run courir la nuit de cireur 3 fem
rabais neuf nike dunk sb low blanc bleu hommes pas ch??r france
bas prix nike air max tn femme chaussure noir red grey replica
vente chaude u 1182 nike zvezdochka chaussures bleu blanc prix
bon chaussure de course blanc soar cheap nike huarache gratuit 2
ou acheter nike air max tn i homme chaussure bleu noir yellow r??
vente pas cher u 1108 nike lunareclipse running shoe club des
classique et officiel nike air max tn femme chaussure classic no
nike roshe run homme roshe run 2014 homme
meilleur nike air max tn i homme chaussure noble noir blanc raba
officiel nike air max tn i homme chaussure beautiful noir blanc
acheter r??duction classique nike dunk sb low bleu blanc hommes 7
roshe run chaussures good for running
acheter le plus r??cent u 1224 nike free tr twist light grey vio
acheter u 1254 nike lunarglide chaussure de course 3 des femm
nike free homme nike free 60 homme
coutume dernier nike free run 3 chaussures hommes 012 achats e
original nike free run chaussures hommes bleu blanc certificat
haute qualit?? nike free 30 hommes chaussures blanc gris noir 10
chaussures nike air max stutter step bleues
acheter nouvelle pas cher acheter chaussures nike roshe run homm
mieux en ligne nike air max tn i chaussures hommes violet rouge
super pas cher nike air max tn femme chaussure silver blanc red
bas prix nike air max tn hommes chaussures blanc moins cher onli
officielle quilse nike air max tn hommes chaussures bleu blanc a
agr??able chaussure de course u 1280 nike free 40 v2 femmes lou
nouvelle arriv??e nike air max tn hommes chaussures argent noir c
nouveau nike dunk sb bleu orange rouge blanc hommes fournisseurs
prix du meilleur nike blazer vintage haute varsity red white pou
acheter des nouveau nike dunk sb goole rouge jaune vert bleu bla
top classique nike air max tn hommes chaussures bleu ciel je bla
bon nike dunk noir hommes petit
choix nike free tr hommes noir rouge pour pas cher oh really
nike free homme nike lunareclipse
promo nouveau chaussure de course de u 1196 nike free 40 v2 me
lachat de nouveaux pas cher nike air max tn i homme chaussure n
personnalisation nike free 70 formateur chaussures hommes 05 a
mill??sime classique nike air max tn femme chaussure blanc skyble
cherche meilleures blazer low men prime vintage suede gris blanc
nike free femme nike free tr twist femme
meilleure qualit?? u 1098 nike zvezdochka chaussures tout le bla
pas cher de gros nike air max tn i homme chaussure noir lightble
prix des biens nike free 30 v3 chaussures hommes bleu jaune fra
pas cher en ligne nike free 30 v2 chaussures femmes 1008 livrai
acheter le plus r??cent nike free 30 v4 hommes chaussure de cour
peu co??teux nike air max tn iii homme chaussure noir green bleu
acheter rabais nike air max tn hommes chaussures amorti noir rou
nike dunk nike dunk sb enfants
p?′le pas cher nike blazer low chaussures fourrure noir blanc pou
acheter des nouveau 2012 nike free run 3 femmes noires moins che
peu co??teux nike air max tn hommes chaussures rouge noir 03 pas
haute qualit?? nike air max tn femme chaussure noir grey petit pr
lock it sandales nike 2013 new 001 vente chaude ligne pour la ve
soldes nouveau officielle chaussure de course u 1261 nike free
nike tn homme nike air max tn viii homme
plus favori nike air max tn enfant chaussure blanc achats en lig
moins cher classique nike air max tn i homme chaussure refined n
nouvelle ??dition limit??e nike air max tn hommes chaussures noir
plus abordable nike air max tn i chaussures hommes blanc bleu ce
offrir nike air max tn i homme chaussure darkbleu noir boutique
beaux acheter chaussures nike roshe run homme brun xp141 en vent
acheter r??duction classique nike air max tn i homme chaussure pa
les prix des sandales nike 2013 006 nouvelle vente chaude promot
chaussure nike air max ltd ii plus pour homme
acheter en vrac nike air max tn femme chaussure gros blanc red n
le style officielle nike air max tn viii chaussures hommes noir
personnaliser un best men nike blazer vintage suede low gris pre
coutume dernier nike air max tn femme chaussure blanc noir prix
nike free femme nike free tr fit 2
r??tro officiel nike free 30 v2 chaussures femmes 1013 vente cha
lot de nike air max tn i chaussures hommes vert noir vente en li
officiel pas cher nike air max tn i homme chaussure blanc achats
march?? officiel nike air max tn femme chaussure grey pas ch??r
nike free homme nike free 30 v2
nouvelle pas cher nike air max tn viii chaussures hommes noir bl
beau hommes pas cher nike blazer low chaussures blanc online en
pas cher sur mesure nike dunk sb enfants
moins cher authentique 2013 nike free run 50 femmes violet pas
nike free homme nike free xt motion fit
ordrer pr?? nike air max tn hommes chaussures jaune rouge noir re
achat nouveau nouveau nike blazer low men 1972 suede shoes bleu
est moins cher nike air max tn i chaussures hommes unique blanc
le plus proche chaussure de course u 1278 nike free 30 v3 femm
dernier style nike air max tn i chaussures hommes bl moins cher
personnaliser nike air max tn i homme chaussure blanc floralblan
populaire nike free 70 formateur chaussures hommes 03 really g
sont authentic nike air max tn i homme chaussure flaring noir de
choix nike free 50 chaussures hommes rouge noir gris officiel o
achat nike air max tn i chaussures hommes jeunes vert noir achat
prix du sandales nike 2013 new 004 vente chaude charm
r??tro nike air max tn iii homme chaussure noir green peu couteux
haute qualit?? nike air max tn hommes chaussures noir vert outlet
achetez nouveaux boutique nike blazer vintage suede low vert pre
nike sb dunks low release dates
soldes nike free 70 chaussures femmes 005 personnalise r??ductio
top vente nike air max tn femme chaussure unique noir pas chere
achetez derni?¨res nike blazer low hommes 1972 de chaussures en d
rabais nike air max tn i chaussures hommes steelbleu blanc rouge
acheter des nike dunk sb brass mdnki vert orange blanc hommes ve
de gros r??ductionnike blazer low chaussures r??tro premium blanc
personnaliser nike free run chaussures hommes gris vert luxury
acheter des nouveau officielle nike free 40 v2 cool grey volt m
livraison gratuite nike free 30 hommes chaussures blanc gris pr
achetez original chaussure de course u 1311 nike free 30 v4 ho
vente nike air max tn i chaussures hommes jeunes noir vert oh re
the official vente nouveau u 1322 nike free 40 v2 hommes runni
le moins cher chaussure de course de u 1354 nike lunareclipse f
nike blazer femme nike blazer lovers femme
rabais nike run rosen rouge bleu authenticate
acheter le dernier nike air max tn i homme chaussure particular
le style officielle best men nike blazer premium print leopard n
vendange pas cher chaussure de course de u 1087 nike free 30 v
brand nouveau authentic acheter chaussures nike roshe run femme
nike dunk sb homme nike dunk sb high
prix dusine nike dunk sb mid sombre bleu blanc noir hommes pas
nike free homme nike footscape free
acheter rabais nike dunk sb low chicago bulls orange hommes pas
pas cher sur mesure nike free run 2 chaussures hommes bleu blan
mini speedy acheter chaussures nike roshe run dyn fw homme noir
style les femmes pas cher nike blazer mid suede shoes fourrure v
la derni?¨re discount air max tn i homme chaussure noir or offici
?? vendre u 1309 nike zvezdochka chaussures tous rouge prix usin
acheter moins cher nike dunk sb low argent noir sombre bleu homm
nike free homme nike free tr twist
coutume moins cher nike free run 3 chaussures hommes 001 achat
nike dunk sb homme
r??tro nike free 30 v2 femmes shoes red black grey branch??
acheter des nouveau nike air max tn i chaussures hommes noir bla
nouvelle collection de derni?¨res nike blazer femmes suede shoes
le style officielle nike air max tn glowing homme chaussure blan
nike tn femme
classique derni?¨re nike dunk sb low noir lawn vert hommes shoppi
marque acheter chaussures nike roshe run slip on femme orange pe
??l??gant nouveau nike air max tn femme chaussure silver blanc ble
luxe nike air max tn hommes chaussures colorful promotion
abordable nike air max tn viii chaussures hommes gray blanc raba
gros sandales nike 2013 new 010 vente chaude r??tro ?? vendre
official chaussure de course de u 1329 nike lunareclipse men bl
nike free femme nike free 60 femme
plus cher la chaussure de u 1340 nike free 50 v4 hommes noir
officiel pas cher acheter femmes nike blazer low prm suede shoes